Икономическата несигурност и трудната ситуация в момента са факт, но

...
 Икономическата несигурност и трудната ситуация в момента са факт, но
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Работим активно средствата по Плана да достигнат до фирмите

 Икономическата неустановеност и сложната обстановка сега са факт, само че те съставляват и опция - намираме се в миг, в който обществените вложения могат да оказват помощ.

Поздравявам екипа на Министерството и нововъведенията и растежа за темпа, с който се движат процесите. Представители на над 300 компании имаха опция онлайн да се срещнат с детайлите във връзка с към този момент отворената стратегия „ Технологична рационализация “, по която до бизнеса ще доближат 260 млн. лв..

 

Програмата е отворена за кандидатстване и предприятията в страната могат да получат сред 180 000 лева и 700 000 лева за ново съоръжение, техническа рационализация, програмен продукт и други

По време на програмирането през предходната година, когато подготвихме и изпратихме Плана за възобновяване и резистентност на България, аз и моят екип заложихме средства, които да подкрепят вложенията в зелена сила за лични потребности на българските компании.

 

Това ще им помогне както в кратковременен проект в актуалната обстановка, по този начин и в средносрочен, като ги направи по-устойчиви и понижи разноските им за електрическа енергия, а надлежно ще помогне и за понижаване на цените. Тази стратегия също следва да започва до края на годината, като същото важи и за още две стратегии - за осведомителни и информационни технологии и киберсигурност и за развойна активност и интелектуална благосъстоятелност и върхови достижения в науката.

Същевременно работим интензивно и във връзка с уговорките, които имаме до края на годината по Плана. Получихме положителна противоположна връзка от службите на Европейската комисия за законопроектите в областта на върховенството на закона и антикорупцията и че те дават отговор на поетите задължения.

 

След завършването им служебният кабинет ще ги внесе в Народното събрание и ще бъде отговорност на депутатите да ги одобряват. Те са в отговор на рецензии, които получаваме от години във връзка с битката с корупцията, върховенството на закона, отчетността на основния прокурор и други тематики, по които би трябвало да се откри консенсусно и работещо решение.

 

Вицепремиерът Атанас Пеканов, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР